2015. június 28., vasárnap

Kétsoros szuperduo szív (Karin mintája alapján)

Hozzávalók:
-szuperduó (kb fél csomag elég), továbbiakban sd-nek írom
-11-es kása, kerek, jó minőségű, lehetőleg japán miyuki 

Két tűvel fűzzük.
Felveszünk 1 sd-t:
Mindkét tűre felveszünk egy-egy kását, majd 1 sd-t, ezt a lépést ismételjük addig, amíg 4 db sd-nk van a tetején kásával:
Innentől már csak az egyik felén kell 11-s az sd-k közé. Összesen 8 db sd-t kell még felvenni az egyik felén 11-el:

Azzal a tűvel amelyik a kása nélküli sd-ből jön ki felveszünk 3 db sd-t,ez lesz a szív felső csúcsa:

Beleöltünk a harmadik sd alsó lyukába,majd felveszünk egy 11-est. Beleöltünk a következő sd-be,majd megint felveszünk egy 11-est. Beleöltünk a következő sd-be. Az eredmény: a 3 sd között alul 1-1 11-es lesz:


Most a másik tűvel haladunk tovább. Felveszünk egy 11-est és egy sd-t:

Visszatérünk a másik tűhöz. Átöltünk a 3 sd felső lyukán és a másik tűvel felvett sd alsó lyukán:


Amikor már elég sok gyöngy van felfűzve érdemes az egészet az asztalon tartani és úgy fűzni, mert ha kézbe veszed folyton szétcsúszik.
Ezzel a szív egyik felével meg is vagyunk,ugyanígy felfűzzük a másik felét is.  Tehát jön 8 sd aminek csak az egyik felén van 11-es, majd 4 sd, aminek mindkét felén van 11-es:

Most következik a szív alsó csúcsa, ami pont olyan, mint a felső. Az alsó tűvel folytatjuk. Felveszünk 3 sd-t, majd megfordulunk és közéjük fűzünk 1-1 11-est, pontosan úgy,mint a felső csúcsnál,annyi különbséggel,hogy itt már megvan a szemben lévő felső sd, amibe bele is kell ölteni:


Ezzel már lényegében kész is az egyik szív. Még körbe kell menni mindenen egyszer,hogy szépen stabilan álljon, ne lógjon ki a damil sehol és kész:

A három alsó sd-nél a kilátszó damil majd később lesz eltakarva.

Most fűzzünk még egy pontosan ugyanilyen szívet. Mivel két teljesen egyforma szív kell,ezért fontos a gyöngyök minősége. Se twin-t se cseh vagy kínai kását ne használjunk!
                         

Ha megvagyunk a két szívvel,akkor már csak az összeillesztésük maradt hátra. Ez raw-al történik. Ha nem tudod mi az a raw,akkor előtte olvasd el ezt: http://bigyibogyo.blogspot.hu/2011/10/raw-fuzes-alapjai.html Csak az egyszálas, egy soros raw az érdekes belőle, elég ha azzal tisztában vagy. A két szívből kilógnak a szálak, ezeket nem vágjuk le, hanem felhasználjuk az összefűzéshez. Kiválasztunk egy szálat és
addig fűzzük át a gyöngyökön,amíg a szív oldalán levő legalsó kásából jön ki:
A bal oldali szál az érdekes. Alá helyezzük a másik szívet és elkezdjük oldalt összefűzni raw-al. A lényeg, hogy az sd-k közti 11-esek adják a raw-nak a két oldalsó elemét, csak a felsőt és az alsót kell hozzáfűzni. Vigyázzunk arra, hogy sd-ken nem kell átmenni,csak 11-eseken! Néhány kép a raw-ról:

Egészen a szív közepéig fűzzük össze, majd választunk egy másik kilógó szálat és azzal a másik felét is összefűzzük:

 Most a belső felén is össze kell fűzni. Itt nem kell végig,csak ott ahol belül is vannak 11-esek:

Most már csak a csúcsokat kell egymáshoz rögzíteni.Itt elég ha a három sd közül a középsőt rögzítjük egymáshoz egyszerűen átfűzve mindkét szív középső sd-jén:

         Most eltakarjuk a kilógó damilt két 11-el :
Már csak akasztó kell rá és kész is. Az akasztó bármilyen lehet,de én úgyláttam,hogy minél vékonyabb annál jobban meghagyja a szív eredeti alakját,emiatt tettem csak egy kis karikát,ahogy az eredeti képen is volt.
A kész szív:

                      
                  A másik szív is ugyanúgy sd-ből készült,mégis nagyobb lett. Talán a 11-esek voltak nagyobbak.
Még néhány darab:


     Jó fűzést!

1 megjegyzés: